Nog plek voor cursisten AED Geesteren

Nog plek voor cursisten AED Geesteren

geplaatst op: 29-12-2016

Nog plek voor cursisten AED Geesteren

De werkgroep AED Geesteren start vanaf 11 januari met de herhalingscursussen. Iedereen die zich reeds aangemeld had, krijgt een week voor de cursusdatum de definitieve bevestiging daarvan.

Er zullen in januari en februari 20 herhalingscursussen gegeven worden, voor in totaal ruim 200 cursisten.  Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor mensen die voor het eerst hun reanimatievaardigheden willen herhalen via de werkgroep AED Geesteren. Bijvoorbeeld de leerlingen van de Canisius, die vorig jaar de basiscursus via school hebben gevolgd. Of Geesternaren die door omstandigheden niet meer via het werk hun vaardigheden reanimatie en AED op peil kunnen houden. Aanmelden kan via de website www.aedgeesteren.nl , waarna de uitnodiging per email wordt verstuurd.

Daarnaast wordt er weer 1 basiscursus georganiseerd.  Uiteraard verwelkomt de werkgroep graag nieuwe aanmeldingen, ook via bovengenoemde website.

Aanmelden hartslag.nu

De werkgroep AED Geesteren wil ervoor zorgen dat er veel mensen worden opgeleid en werkt er graag aan mee dat men zich gaat aanmelden bij het lekenhulpverleningssysteem www.hartslagnu.nl  Alleen dan kan men snel ter plaatse zijn als levensreddend handelen genoodzaakt is. Voor wie dat wenst kan aanmelding door de werkgroep worden geregeld. Vooral in de buurtschappen De Huijer, De Venweg, Vermolen/West Geesteren en De Molenhoek zijn nog te weinig mensen aangemeld bij hartslagnu om een goede dekking te hebben.

Er zijn 21 AED’s in en direct om Geesteren, die op de site allemaal duidelijk staan aangegeven op een locatie-overzicht. Van deze AED’s zijn er 11 in het beheer van de werkgroep AED Geesteren. Ze worden door de werkgroep regelmatig gecontroleerd, zodat accu en elektroden op tijd vervangen worden en ze 24/7 bereikbaar en bruikbaar zijn. Nu nog zorgen dat er rondom al deze AED’s voldoende vrijwillige hulpverleners zijn! Want…

 Met een AED alleen red je het niet!!

Wat te doen bij een hartstilstand

Stap 1

Controleer het bewustzijn

Stap 2

Geen reactie? Bel direct 112

Stap 3

Controleer ademhaling

Stap 4

Start reanimatie
30 borstcompressies
Beadem 2 keer
Sluit AED aan

AED wergroep Geesteren


Bij storingen kunt u contact opnemen met:
0546 - 631446 (Rob Mos)
storing@aedgeesteren.nl