Cursussen AED Geesteren

In november 2007 is de werkgroep AED Geesteren gestart met het organiseren van cursussen. De werkgroep AED Geesteren laat de cursussen verzorgen door Save your Heart.nl. De meeste cursussen worden gegeven in het clubgebouw van STEVO.

Dankzij de jaarlijkse donaties sinds de geldinzamelingsactie, kan de werkgroep de cursussen nog steeds kostenloos aanbieden voor mensen die wonen en/of werken in Geesteren.

De werkgroep is blij met nieuwe aanmeldingen en vindt het erg belangrijk, dat er vooral in de buurt van een AED-apparaat nog meer mensen worden opgeleid. Men kan zich direct aanmelden voor een cursus met het aanmeldingsformulier AED-cursusBrosis IT heeft voor de werkgroep een prima functionerende, geautomatiseerde cursistenplanning ontworpen.

Het aantal hulpverleners dat wordt opgeleid via de werkgroep AED Geesteren groeit nog steeds. Iedereen die in onze cursistenlijst staat krijgt aan het eind van het jaar vanzelf weer een oproep voor een beginnerscursus of herhalingsles in de maanden januari, februari en maart.

Iedere cursist wordt verzocht zichzelf aan te melden voor het systeem van burgerhulpverlening www.hartslagnu.nl, zodat hij/zij kan worden opgeroepen in geval van nood. Er staan nu meer dan 250 mensen uit Geesteren in het burgerhulpverleningssysteem. De werkgroep AED Geesteren vindt dit erg belangrijk, immers aangemeld staan op www.hartslagnu.nl kan in geval van nood het verschil maken tussen leven en dood.

Ook mensen die via het werk jaarlijks een cursus bedrijfshulpverlening volgen, krijgen tegenwoordig de reanimatie- en AED-vaardigheden aangeleerd. Ook zij doen er goed aan zich aan te melden als lekenhulpverlener.

Wat te doen bij een hartstilstand

Stap 1

Controleer het bewustzijn

Stap 2

Geen reactie? Bel direct 112

Stap 3

Controleer ademhaling

Stap 4

Start reanimatie
30 borstcompressies
Beadem 2 keer
Sluit AED aan

AED wergroep Geesteren


Bij storingen kunt u contact opnemen met:
0546 - 631446 (Rob Mos)
storing@aedgeesteren.nl