Cursussen AED Geesteren

Wist u dat:

AED betekent

Automatische

Externe

Defibrillator.

Dat is een apparaat dat levensreddend kan werken als iemand een hartinfarct heeft gehad. Dan moet er wel snel begonnen worden met reanimeren en de AED moet binnen 6 minuten aanwezig zijn.

In november 2007 is de werkgroep AED Geesteren gestart met het organiseren van cursussen. De werkgroep AED Geesteren laat de cursussen verzorgen door Save your Heart.nl. De meeste cursussen worden gegeven in het clubgebouw van STEVO.

Dankzij de jaarlijkse donaties sinds de geldinzamelingsactie, kan de werkgroep de cursussen kostenloos aanbieden voor mensen die wonen en/of werken in Geesteren.

De werkgroep is blij met nieuwe aanmeldingen en vindt het erg belangrijk, dat er vooral in de buurt van een AED-apparaat nog meer mensen worden opgeleid. Men kan zich direct aanmelden voor een cursus met het aanmeldingsformulier AED-cursusBrosis IT heeft voor de werkgroep een prima functionerende, geautomatiseerde cursistenplanning ontworpen.

In 2018 hebben 187 mensen de vaardigheden reanimatie en AED herhaald. Er zijn dit jaar 18 nieuwe cursisten opgeleid. Het aantal hulpverleners dat wordt opgeleid via de werkgroep AED Geesteren groeit nog steeds. Tijdens het vitaliteitsfestival in juni hebben we maar liefst 19 nieuwe cursisten mogen inschrijven!  Iedereen die in onze cursistenlijst staat krijgt eind 2018 vanzelf weer een oproep voor een beginnerscursus of herhalingsles in de maanden januari en februari 2019.

Iedere cursist wordt verzocht zichzelf aan te melden voor het systeem van lekenhulpverlening www.hartslagnu.nl, zodat hij/zij kan worden opgeroepen in geval van nood. Vanaf 2016 zijn er, via de werkgroep, een heel aantal mensen (opnieuw) aangemeld bij hartslag nu. Er staan nu ruim 200 mensen uit Geesteren in het burgerhulpverleningssysteem. De werkgroep AED Geesteren vindt dit erg belangrijk, immers aangemeld staan op www.hartslagnu.nl kan in geval van nood het verschil maken tussen leven en dood.

Ook mensen die via het werk jaarlijks een cursus bedrijfshulpverlening volgen, krijgen tegenwoordig de reanimatie- en AED-vaardigheden aangeleerd. Ook zij doen er goed aan zich aan te melden als lekenhulpverlener.