Nieuwe cursisten gezocht

Nieuwe cursisten gezocht

geplaatst op: 23-11-2016

  Met een AED alleen red je het niet!

Mensen uit Geesteren, die elders de basiscursus gevolgd hebben, zijn van harte uitgenodigd om de herhalingslessen te volgen via AED Geesteren. Zo heeft de Canisius locatie Almelo afgelopen voorjaar lessen reanimatie en AED georganiseerd, maar geen herhalingscursus aangeboden. Graag zou de werkgroep ook die leerlingen willen uitnodigen om zich aan te sluiten, zodat de vaardigheden onderhouden worden. Aanmelden kan via de website www.aedgeesteren.nl , waarna de uitnodiging per email wordt verstuurd.

Aanmelden hartslag.nu

De werkgroep AED Geesteren wil ervoor zorgen dat er veel mensen worden opgeleid en werkt er graag aan mee dat men zich gaat aanmelden bij het lekenhulpverleningssysteem www.hartslagnu.nl  Alleen dan kan men snel ter plaatse zijn als levensreddend handelen genoodzaakt is. Voor wie dat wenst kan aanmelding door de werkgroep worden geregeld.

Nieuwe cursisten gevraagd

Uiteraard verwelkomt AED Geesteren graag nieuwe cursisten. Op de website www.aedgeesteren.nl
kan men zich met het aanmeldingsformulier eenvoudig inschrijven voor de beginnerscursus reanimatie en AED die zal worden georganiseerd op dinsdagavond 28 februari. Deze is gratis voor inwoners en werknemers in Geesteren en duurt slechts 1 avond. Ook jeugdigen vanaf 16 jaar zijn van harte welkom om zich de vaardigheden eigen te maken. Vooral in de buurtschappen De Huijer, De Venweg, Vermolen/West Geesteren en De Molenhoek zijn eigenlijk nog te weinig mensen opgeleid om een goede dekking te hebben.

Er zijn 21 AED’s in en direct om Geesteren, die op de site allemaal duidelijk staan aangegeven op een locatie-overzicht met foto. Van deze AED’s zijn er 11 in het beheer van de werkgroep AED Geesteren. Ze worden door de werkgroep regelmatig gecontroleerd, zodat accu en elektroden op tijd vervangen worden en ze 24/7 bereikbaar en bruikbaar zijn. Nu nog zorgen dat er rondom al deze AED’s voldoende vrijwillige hulpverleners zijn! Want…

 Met een AED alleen red je het niet!!

Wat te doen bij een hartstilstand

Stap 1

Controleer het bewustzijn

Stap 2

Geen reactie? Bel direct 112

Stap 3

Controleer ademhaling

Stap 4

Start reanimatie
30 borstcompressies
Beadem 2 keer
Sluit AED aan

AED wergroep Geesteren


Bij storingen kunt u contact opnemen met:
0546 - 631446 (Rob Mos)
storing@aedgeesteren.nl